Hoe u ervoor kunt zorgen dat de T80 op pc werkt

Verwante informatie :
  • KB : 1749
  • Taal : NL
  • Datum : 2023-11-05
  • Categorie :
  • Translation :
Gerelateerde producten :

Producten: T80 Ferrari 488 GTB Edition ; T80 Racing Wheel

Platform: PC met Windows® 10 of hoger

Met dit artikel bieden wij u hulp of oplossingen als uw T80 niet werkt in een pc-game. Er wordt voornamelijk uitgelegd hoe je de Gamepad mode (Gamepad-modus) en Racing wheel mode (Racestuur-modus) kunt gebruiken, met details over hun rol in pc-games.

Opmerking:
Andere artikelen die u mogelijk nuttig vindt, vindt u onderaan de pagina.

De T80 Ferrari 488 GTB Edition wordt automatisch ondersteund door de PC.

De T80 Racing Wheel-selector moet in de PS4-positie staan om door de PC te worden ondersteund.

1- Installeer het T80-driver.

Installeer het nieuwste T80-driver op uw pc: Unified Drivers Package.
U vindt dit T80-driver op onze website voor technische ondersteuning, in het gedeelte 'Drivers':
https://support.thrustmaster.com/product/t80ferrari488gtbedition/

Opmerking:
De T80 werkt in Plug & Play, wat betekent dat hij door uw pc en door games wordt herkend zonder gebruik van een driver. De bestuurder staat echter enerzijds toe om het bedieningspaneel op het stuur te openen, anderzijds kan dit bij sommige pc-games nodig zijn, vooral bij Racing wheel mode (Racestuur-modus).

2- Controleer het rode lampje en wijzig de modus.

Zodra de T80 rechtstreeks op een USB-poort van de pc is aangesloten, gaat er een rood lampje (LED) op het stuur branden.
     - Belangrijk: Het racestuur moet rechtstreeks op een USB-poort op de pc worden aangesloten. Wij adviseren het gebruik van USB-HUB's, USB-verlengkabels en eventuele verbindingsverlengingen te vermijden.

Deze indicator informeert wanneer de T80 is ingeschakeld (zodat de T80 oplicht) en geeft ook de modus aan die actief is op het moment dat het stuur wordt aangesloten:
- Rode LED knippert = Gamepad mode (Gamepad-modus)
- Rode LED brandt zonder te knipperen = Racing wheel mode (Racestuur-modus)

Detail :
- Gamepad mode (Gamepad-modus): de T80 wordt gedetecteerd als een standaard gamepad.
            => deze modus biedt dus toegang tot veel games die HID-apparaten ondersteunen, het is ook de modus die we standaard aanbevelen om de compatibiliteit van de T80 te testen.

- Racing Wheel Mode (Racestuur-modus): de T80 profiteert van een betere gevoeligheid die meer geschikt is voor racegames.
            => het kan worden geprobeerd in racegames.

Om de modus te wijzigen:

- Koppel de T80 los van uw pc.
- Houd de PS-knop op het stuur van de T80 ingedrukt.
- Sluit het stuur aan op de USB-poort van de pc, terwijl u de PS-knop ingedrukt houdt.
- Laat de PS-knop los.

Zorg ervoor dat het licht overeenkomt met de gewenste modus.

Voor meer informatie over “Gamepad-modus/ Racestuur-modus” kun je ook onze handleiding raadplegen:
Gamepad-modus / Racestuur-modus

Belangrijk:
De selectie van “Gamepad mode” (Gamepad-modus) of “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) wordt opgeslagen in het geheugen van de T80. Om de modus te wijzigen, moet u dus te werk gaan zoals hierboven aangegeven.

Over de compatibiliteit van de T80 met pc-games:
Ten slotte moeten we duidelijk maken dat we niet kunnen garanderen dat de T80 door alle pc-games wordt ondersteund. De compatibiliteit van de T80 met pc-games is inderdaad afhankelijk van de voorwaarden van de uitgever van het spel en het protocol waardoor het spel kan functioneren.

Andere artikelen beschikbaar over de T80:

Hoe uw de T80 kunt laten werken met de F1®-game (Formule 1) op pc

Mijn T80 wordt niet herkend, hij reageert niet of de mapping is inconsistent in een consolegame – PS4 PS5