Mijn T80 wordt niet herkend, hij reageert niet of de mapping is inconsistent in een consolegame – PS4 PS5

Verwante informatie :
  • KB : 1748
  • Taal : NL
  • Datum : 2023-11-05
  • Categorie :
  • Translation :
Gerelateerde producten :

Producten: T80 Ferrari 488 GTB Edition ; T80 Racing Wheel

Gameconsoles: PS4™; PlayStation®5

Dit artikel kan je helpen als je problemen ondervindt met je T80 op PlayStation® (bijvoorbeeld het racestuur wordt niet gedetecteerd, de as van het stuur reageert niet, de mapping komt niet overeen met de game, enz.). Het biedt ook de mogelijkheid om je het verschil te laten zien tussen de “Gamepad mode” (Gamepad-modus) en de “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) op PS4™ en PS5™.

Opmerking:
Andere artikelen die uw mogelijk nuttig vindt, vindt u onderaan de pagina.

De T80 Ferrari 488 GTB Edition wordt automatisch ondersteund door PS4™ en PlayStation®5.

De T80 Racing Wheel-schakelaar moet in de PS4-positie staan om ondersteund te worden door PS4™ en PlayStation®5.

1- Controleer of het licht aangaat.

De T80 heeft een rood lampje (LED) op het stuur, dat oplicht wanneer u het racestuur rechtstreeks op een USB-poort op de console aansluit.

- Belangrijk: het stuur moet rechtstreeks op een USB-poort op de console worden aangesloten. Wij adviseren het gebruik van USB-HUB's, USB-verlengkabels en eventuele verbindingsverlengingen te vermijden.

Deze indicator informeert wanneer de T80 is ingeschakeld (zodat de T80 oplicht) en geeft ook de modus aan die actief is op het moment dat het racestuur wordt aangesloten:
- Rode LED knippert = Gamepad mode (Gamepad-modus)
- Rode LED brandt zonder te knipperen = Racing wheel mode (Racestuur-modus)

2- Controleer en selecteer de modus

De T80 beschikt daarom over een modus waarmee hij door uw console kan worden herkend als controller (Gamepad mode) of als racestuur (Racing wheel mode).
Afhankelijk van je game of console kan het nodig zijn om te controleren of de modus overeenkomt met het gewenste gebruik.

Detail:

- Gamepad mode (Gamepad-modus): zorgt ervoor dat de T80 door de console wordt herkend als een standaard PS4™-compatibele gamepad.
     => alleen aanbevolen op PS4™.

- Racing Wheel Mode (Racestuur-modus): de T80 is gevoeliger in racegames op PS4™ en PS5™.
     => toepasbaar op PS4™ en aanbevolen op PS5™.

Opmerking voor PS4™: Op PS4™ zorgt de “Gamepad mode” (Gamepad-modus) ervoor dat de T80 wordt herkend als een standaardcontroller en daardoor meerdere games kan worden gespeeld. Voor sommige racegames is het echter mogelijk dat de “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) actief is. Dus als de as van het racestuur niet werkt of niet goed werkt in een game, probeer het dan opnieuw door 'Racing wheel mode' (Racestuur-modus) te selecteren.

Opmerking voor PlayStation®5: Als de “Gamepad mode” (Gamepad-modus) is geactiveerd, herkent de PlayStation®5 de T80 mogelijk niet, geeft deze deze weer als een niet-ondersteund apparaat, of als hij deze wel herkent, vertoont de T80 mogelijk ongewoon gedrag in het spel of zelfs inconsistente mapping. Voor PlayStation®5 moet je daarom “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) selecteren.

Om “Gamepad mode” (Gamepad-modus) of “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) te selecteren:

- Koppel de T80 los van de console
- Houd de PS-knop op het stuur van de T80 ingedrukt.
- Sluit het racestuur rechtstreeks aan op de USB-poort van de console door de PS-knop ingedrukt te houden.
- Laat de PS-knop los.
- Houd de PS-knop opnieuw ingedrukt en log in op je profiel.
- Laat de PS-knop los.

Zorg ervoor dat het licht overeenkomt met de gewenste modus.

Voor meer informatie over “Gamepad-modus/ Racestuur-modus” kun je ook onze handleiding raadplegen:
Gamepad-modus / Racestuur-modus

Belangrijk:
De selectie van “Gamepad mode” (Gamepad-modus) of “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) wordt opgeslagen in het geheugen van de T80. Om de modus te wijzigen, moet u dus te werk gaan zoals hierboven aangegeven.

Over compatibiliteit met “Racing wheel mode” (Racestuur-modus):
Over compatibiliteit met “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) Om met “Racing wheel mode” (Racestuur-modus) te spelen, moet je ervoor zorgen dat het spel compatibel is met deze modus.
De lijst met games die per console compatibel zijn met uw T80 is beschikbaar op onze site in het gedeelte 'Games-instellingen':

T80 Ferrari 488 GTB Edition

T80 Racing Wheel

Andere artikelen beschikbaar over de T80:

Hoe uw de T80 kunt laten werken met de F1®-game (Formule 1) op pc

Hoe u ervoor kunt zorgen dat de T80 op pc werkt