Mijn racestuur lijkt defect wanneer ik game of werkt niet met een game op Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™.

ProductenFerrari 458 Spider Racing Wheel ; T128 (Xbox One/Xbox Series/PC) ; TMX Force Feedback ; TMX PRO Force Feedback ; T248 (Xbox One/XBox Series/PC) ; TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition ; TX Racing Wheel LEATHER Edition ; TX SERVO BASE ; TS-XW RACER ; TS-XW Servo Base

Gameconsoles: Xbox One™, Xbox Series S™, Xbox Series X™

Tijdens een game of race op een console kan uw racestuur tijdelijk of regelmatig problemen vertonen.
Voorbeeld: Het racestuur reageert niet, de besturing van het stuur lijkt onstabiel, Force Feedback is onregelmatig, bepaalde knoppen of bedieningselementen werken niet, enzovoort

Hier volgen enkele tips voor een soepelere game-ervaring op uw Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™.

1- Controleer de prestaties van uw racestuur in verschillende games

Consolegames kunnen hun eigen specifieke instellingen en opties hebben. Dit kan gevolgen hebben voor uw racestuur.

- Test indien mogelijk uw racestuur in verschillende games en test nieuwe instellingen. Dan kunt u controleren of uw racestuur zich telkens op dezelfde manier gedraagt.

- Raadpleeg ook de compatibiliteitslijst voor elke Xbox-console om te controleren of uw racestuur compatibel is met uw game. De lijst met games is beschikbaar in de sectie Game settings [Games-instellingen] van de pagina voor uw producthttps://support.thrustmaster.com/

Opmerking met betrekking tot de firmwareversie van Force Feedback-racesturen:
Voor sommige games (meestal games die onlangs zijn uitgebracht) is mogelijk de nieuwste firmware voor uw racestuur vereist.
U kunt de firmware van het racestuur echter alleen bijwerken op een PC met Windows 10 of recenter. Details over firmware en firmware-updates zijn beschikbaar op de pagina voor uw product (zie de link hierboven).

2- Als u online speelt, zorg er dan voor dat de game op uw console is geïnstalleerd

Om Thrustmaster-racesturen te laten functioneren, moet de game op uw console zijn geïnstalleerd.

- Dat is de enige manier waarop uw racestuur zal werken wanneer u online speelt, door rechtstreekse toegang tot de online gaming-modus via het menu van de game.

Cloud-gaming en -streaming:
Online gaming-diensten bieden meestal directe toegang tot een game die op een externe server wordt gehost die niet uw console is. Als u de game niet op uw console hebt geïnstalleerd, houd er dan rekening mee dat dit soort services alleen standaard gamepads ondersteunen, geen Thrustmaster-racesturen. Uw racestuur wordt niet gedetecteerd.

3- Op Xbox Series S™ en Xbox Series X™: Schakel Quick Resume uit, als deze optie is ingeschakeld

De functie Quick Resume op Xbox Series S™- en Xbox Series X™ -consoles ondersteunt alleen standaard gamepads. Als uw racestuur in eerste instantie goed werkt en vervolgens problemen begint te geven, schakelt u Quick Resume uit. Volg de stappen die we hier aanbevelen:
     Opmerkingen over het gebruik van racesturen en joysticks met de QUICK RESUME-modus van de Xbox Series X™-en Xbox Series S™-consoles

Belangrijk:
Doorgaans zal het controleren van de vereisten voor online gamen (stap 2) of het uitschakelen van Quick Resume (stap 3) de prestaties van uw racestuur onmiddellijk verbeteren.
Als de problemen met uw racestuur echter aanhouden nadat u ons advies hebt opgevolgd en verschillende games hebt getest (stap 1) of als u slechts één compatibele game hebt, lees dan het volgende artikel om te leren hoe u een volledige test kunt doen:
Mijn racestuur werkt niet goed met een consolegame en ik heb geen PC om het mee te testen. Hoe test ik mijn racestuur op mijn Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™?