Mijn racestuur werkt niet goed met een consolegame en ik heb geen PC om het mee te testen. Hoe test ik mijn racestuur op mijn Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™?

ProductenFerrari 458 Spider Racing Wheel ; T128 (Xbox One/Xbox Series/PC) ; TMX Force Feedback ; TMX PRO Force Feedback ; T248 (Xbox One/XBox Series/PC) ; TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition ; TX Racing Wheel LEATHER Edition ; TX SERVO BASE ; TS-XW RACER ; TS-XW Servo Base

Gameconsoles: Xbox One™, Xbox Series S™, Xbox Series X™

Als u merkt dat uw racestuur problemen heeft in een game, moet u het mogelijk testen zonder de betreffende game te gebruiken.

Voorbeeld: De drukknoppen of schakelflippers reageren niet meer, de pedalen geven geen signalen meer af en de besturing of draaiing van het stuur is instabiel.

In het algemeen is het het best om de werking van uw racestuur te controleren op een PC met Windows 10 of recenter. Als u echter alleen toegang hebt tot een Xbox-console, dan is er een app die kan helpen.

Uw racestuur testen op een Xbox-console

Wheel Tester is een onafhankelijke app die in 2016 door Jon Caruana is uitgebracht in de Microsoft Store. Hiermee kunt u een racestuur voor sims testen in een Windows-omgeving.
U kunt deze app ook rechtstreeks op uw Xbox-console downloaden en installeren via de Microsoft Store/Xbox.

De app analyseert de werking van uw racestuur in realtime op de console, ongeacht de game.

Nadat u de app op uw Xbox-console hebt geïnstalleerd, sluit u uw Thrustmaster-racestuur (elk Xbox-compatibel model) aan en test u de volgende functies:

- De drukknoppen en de schakelflippers
     - De draaihoek van het racestuur
     - De pedalen van uw Thrustmaster-pedaalset zijn via de RJ12-kabel aangesloten op de servobasis
     - De assen van de Thrustmaster TH8S Shifter Add-On-shifter zijn aangesloten via de mini-DIN naar mini-DIN-kabel op de servobasis, of van de TH8A Shifter-shifter zijn aangesloten via de mini-DIN naar DIN-kabel op de servobasis.
     - De assen van de Thrustmaster TSS Handbrake Sparco Mod +-handrem zijn via de mini-DIN naar DIN-kabel aangesloten op de servobasis

Opmerking met betrekking tot de draaihoek in Wheel Tester:
De app adviseert een standaard draaihoek met de naam Max Angle die niet kan worden gewijzigd.

Test voor Force Feedback-racesturen:
De zone Effects verschijnt in de linkerbenedenhoek en biedt alleen drie mogelijke tests voor Force Feedback-racesturen. Om een uitgebreide test uit te voeren, selecteert u een pictogram, laat u de test uitvoeren en stopt u de test door hetzelfde pictogram te deselecteren. Selecteer vervolgens het volgende pictogram:
     - Constant: handmatige test van de draaiing van het racestuur door op de schakelflippers te klikken
     - Periodic: test van Force Feedback-effecten (het stuur schokt bij het draaien)
     - Spring: centreert het stuur opnieuw na het gebruik van de test Constant of Periodic

Belangrijk:
Als u uw racestuur volledig hebt getest en elke functie correct reageert, dan lijkt uw racestuur te werken zoals bedoeld. In dit artikel treft u nog meer tips aan:
Mijn racestuur lijkt defect wanneer ik game of werkt niet met een game op Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™.

Als het problematische gedrag dat u hebt ervaren tijdens het testen wordt bevestigd, neem dan contact op met ons team voor technische ondersteuning, dat dan andere oplossingen kan voorstellen.