Mijn TH8-shifter wordt niet meer herkend door mijn PC/console

Verwante informatie :
  • KB : 2423
  • Taal : NL
  • Datum : 2022-11-22
  • Categorie :
  • Translation :
Gerelateerde producten :

Mijn TH8-shifter wordt niet meer herkend door mijn PC/console.

Als uw TH8-shifter (TH8A/TH8 RS) niet meer wordt gedetecteerd/ herkend door de PC/console, volgt u onderstaande instructies om de shifter in bootloader-modus aan te sluiten op een Windows-PC

1. Installeer de meest recente drivers die op de website van Thrustmaster technical support beschikbaar zijn voor uw model shifter:

TH8A: https://support.thrustmaster.com/nl/product/th8a-nl/

TH8 RS: https://support.thrustmaster.com/nl/product/th8rs-nl

2. Onderop de TH8-shifter bevindt zich net naast de USB-kabel een gaatje met daaronder een klein vierkant zwart knopje

3. Zoek een dunne schroevendraaier en houd dit knopje ingedrukt (u moet een zacht klikgeluid horen):

4. Terwijl u het knopje ingedrukt houdt met de schroevendraaier steekt u de USB-kabel rechtstreeks in een van de USB-poorten van uw PC. Gebruik geen USB-versterkers, -verlengers of -hubs

5. Zodra de USB-kabel is aangesloten, kunt u het knopje loslaten. Merk op dat Windows op dit moment de shifter niet detecteert in het Spelbesturingen paneel. Dit is volkomen normaal.

6. Start de Thrustmaster firmware-updater (Start / Programma's / Thrustmaster / TH8A [of TH8 RS] / Firmware Updater).

7. [BOOT] TH8A Shifter – Ver: [versienummer] / [BOOT] TH8 RS Shifter – Ver: [versienummer] vindt u onder Device. Klik op OK om de firmware bij te werken.

Firmware update

Zodra het bericht wordt weergegeven dat de firmware-update is gelukt, kunt u het venster sluiten door op de X te klikken in rechterbovenhoek.

Het probleem zou nu verholpen moeten zijn.

Opmerking: als de shifter niet wordt gedetecteerd in het Firmware Updater venster, of als de update mislukt, probeer dan de procedure nogmaals uit te voeren maar nu met de kabel aangesloten op een andere USB-poort van uw PC.

Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met Thrustmaster technical support die u verder zal helpen.