Hoe mijn pedaalset te testen

Verwante informatie :
  • KB : 1796
  • Taal : NL
  • Datum : 2024-10-03
  • Categorie :
  • Translation :
Gerelateerde producten :
Pedaalsets met drie pedalen: T3PA Add-On ; T3PA Pro Add-On ; T-LCM Pedals ; T3PM

Pedaalsets met twee pedalen: T2PA ; T2PM

Dit artikel legt uit hoe u uw Thrustmaster-pedaalset kunt testen.

Als u een storing op uw pedaalset opmerkt, moet u uw game afsluiten en de test uitvoeren. Of u nu een PC of gameconsole gebruikt voor het gamen, u moet een test uitvoeren op een PC met Windows® 10 of hoger.

1- Test op PC

1.1 Configuratiescherm van racestuurvoet: T3PA Add-On, T3PA Pro Add-On, T2PA, T3PM, T2PM

Deze test gaat over racestuurvoeten met force feedback (TMX, T150, T300, TX, T-GT, T-GT II, TS-XW, TS-PC, T128, T248) en Direct Drive-voet (T818).
De pedalen doen zich voor als onderdeel van de assen van uw racestuurvoet.

Zorg ervoor dat uw PC de meest recente driver voor uw racestuur heeft.
Indien nodig kunt u de link naar de nieuwste DRIVERS FORCE FEEDBACK-driver vinden in de sectie Driver op de pagina van uw racestuur:
https://support.thrustmaster.com/

Start uw computer opnieuw op om de installatie te voltooien.

Sluit uw pedaalset op de racestuurvoet aan met behulp van de RJ12-connector.

- Sluit uw racestuur aan op de USB-poort van uw PC en laat het kalibreren.

- Wacht een paar seconden en open het configuratiescherm:

Klik in het Windows-zoekveld met het vergrootglaspictogram (te vinden op de taakbalk van uw PC). Typ joy.cpl en klik vervolgens om de toepassing te openen.

Het venster Spelbesturingen opent: selecteer de naam van uw racestuur en klik op Eigenschappen.

- Test de pedalen en kijk of het gedrag van uw pedaalset wordt bevestigd.

1.2 Racesturen met bungeekoord (Bungee cord): T2PA

De T80 Ferrari 488 GTB Edition en de T80 Racing Wheel kunnen op de PC worden getest met een T2PA-pedaalset die is aangesloten via de RJ12-connector.
Hoe u de T80 op uw pc installeert en test via het bedieningspaneel

De Ferrari 458 Spider Racing Wheel is alleen compatibel met Xbox-consoles. Dit stuur heeft geen driver of configuratiescherm op de PC.
Ga naar het volgende gedeelte over Xbox-consoles om dit racestuur te testen.

1.2 T-LCM Pedals

De T-LCM Pedals vereist dat het gebruik van de kalibratiesoftware grondig wordt getest op een PC. Het is echter mogelijk om de pedaalset te testen wanneer deze is aangesloten op de stuurvoet.

Zie ons artikel over het testen van de T-LCM Pedals:
Aanbevelingen voor het testen of afstellen van de T-LCM Pedals

2- Test op gameconsole

Als u geen PC hebt, zijn hier onze aanbevelingen voor het testen van uw pedaalset op een gameconsole.

Herinnering: op gameconsoles mag de pedaalset alleen met behulp van de RJ12-connector op de racestuurvoet zijn aangesloten.

2.1 Xbox-consoles

Op Xbox One™-, Xbox Series X™- en Xbox Series S™-consoles kunt u uw racestuur en pedaalset testen, zelfs zonder de game te gebruiken.

Test eerst uw racestuur en pedalen nogmaals in uw game. Probeer dit indien mogelijk in verschillende games om te zien of het gedrag van de pedalen te reproduceren is.
Zorg ervoor dat Quick Resume is uitgeschakeld op Xbox Series X™ - en Xbox Series S™ -consoles:
Sluit vervolgens de game af en volg onze tips voor het testen van racesturen op een Xbox-console:
Mijn racestuur werkt niet goed met een consolegame en ik heb geen PC om het mee te testen. Hoe test ik mijn racestuur op mijn Xbox One™, Xbox Series S™ of Xbox Series X™?

2.2 PlayStation-consoles

Op PlayStation®4 en PlayStation®5-consoles moet u uw racestuur en pedaalset in de game testen en, nog beter, in verschillende games, om te zien of het gedrag van de pedalen te reproduceren is.