Helpcentrum – Pedaalsets

Pedaalsets met drie pedalen: T3PA Add-On ; T3PA Pro Add-On ; T-LCM Pedals ; T3PM

Pedaalsets met twee pedalen: T2PA ; T2PM

Dit artikel geeft technische antwoorden op veelgestelde vragen over Thrustmaster- pedaalsets.

1- Compatibiliteit van pedaalset (alle soorten pedaalsets)

Met welke racestuurvoeten en platforms (PC, PlayStation, Xbox) zijn de pedaalsets compatibel?
Op gameconsoles werken de pedaalsets altijd via de racestuurvoet.
Op de PC wordt, afhankelijk van het model pedaalset, de pedaalsetaangesloten op de racestuurvoet of rechtstreeks op de PC (bijv.: T-LCM Pedals).

Ons volgende artikel geeft een overzicht van alle compatibiliteit en vereiste aansluitingen van de pedaalsets met Thrustmaster-racestuurvoeten:
Pedaalsets: compatibiliteit met racesturen, kenmerken en aansluitingen

2- Gedrag van pedaalset (alle soorten pedaalsets)

Het pedaal zakt maar komt niet meer omhoog.
Waarschijnlijk zorgt de veer niet meer voor de spanning die nodig is om het pedaal omhoog te duwen.

Het gaspedaal werkt niet meer.
Het eerste punt om te controleren is de standmodus van de racestuurvoet.

Als uw TMX blijft hangen in de omgekeerde stand: TMX: het gaspedaal werkt niet. Mijn TMX blijft hangen in omgekeerde modus

Als uw racestuurvoet in de juiste standmodus staat, maar als het gedrag van het gaspedaal niet verbetert, test u uw pedaalset op uw PC om te zien of dit probleem buiten de game om te reproduceren is. Als u geen PC hebt, krijgt u enkele tips voor gameconsoles.
Hoe mijn pedaalset te testen

Pedaal bereikt niet het 100%-signaal.
Als u een pedaalset heeft van het type T3PA, T2PA, T3PM of T2PM, zorg er dan eerst voor dat uw racestuurvoet het pedaal in de juiste modus heeft herkend. Want als de racestuurvoet is overgeschakeld naar de T-LCM Pedals-modus of daarin is blijven hangen, wordt de correcte werking van de pedalen verstoord.
Modi voor detectie van de pedaalset: pedalen bereiken geen 100%

Als de pedaalsetmodus correct is, maar de pedalen nog steeds geen 100%-signaal bereiken, test dan uw pedaalset op een PC met Windows® 10 of hoger.:
Hoe mijn pedaalset te testen

Als u een T-LCM Pedals gebruikt, probeer dan de kalibratie te resetten door de stekker uit het stopcontact te halen en deze er opnieuw in te steken zonder de pedalen aan te raken. Als een pedaal wordt ingedrukt, zelfs lichtjes, terwijl de kalibratie van de T-LCM Pedals bezig is (wanneer deze is aangesloten), kunnen de pedalen in de war raken.

Test vervolgens uw T-LCM Pedals met behulp van de kalibratiesoftware: Aanbevelingen voor het testen of afstellen van de T-LCM Pedals

De pedalen werken niet meer progressief.
Pedalen moeten normaal gesproken een gelijkmatig progressief signaal produceren wanneer ze worden ingedrukt. Op een PC is het signaal mogelijk niet progressief. Als u de pedaalset in het configuratiescherm test, zult u zien dat het pedaal van 0 naar 100% gaat zonder enige tussenstap.
Dit kan vooral gebeuren na het gebruik van Windows-kalibratie.

Oplossing: probeer de Windows-kalibratie te resetten.

Als u vervolgens aanpassingen wilt maken aan uw racestuurvoet en pedaalset, gaat u naar de instellingen van uw game of de kalibratiesoftware voor de T-LCM Pedals.

3- De T-LCM Pedals: diverse vragen

Mijn T-LCM Pedals werkt niet goed. Ik gebruik tegelijkertijd de USB-kabel en de RJ12-kabel.
De T-LCM Pedals werkt alleen met één aangesloten kabel. Als de USB-kabel en de RJ12-kabel tegelijkertijd worden gebruikt, ontvangt de T-LCM Pedals twee verschillende ingangssignalen, waardoor deze niet correct werkt.
Aanbevolen aansluitingen voor het gebruik van de T-LCM Pedals

Hoe de T-LCM Pedals werkt in F1® (Formula 1) op de PC
T-LCM Pedals: mijn T-LCM wordt niet herkend door de game F1® (Formula 1) op mijn PC