Aanbevelingen voor het testen of afstellen van de TH8A Shifter

Verwante informatie :
  • KB : 1736
  • Taal : NL
  • Datum : 2023-07-30
  • Categorie :
  • Translation :
Gerelateerde producten :

Betrokken product: TH8A Shifter

Systeemvereisten: PC met Windows® 10 of recenter

Zorg ervoor dat op je PC het nieuwste stuurprogramma beschikbaar is voor je TH8A Shifter.
Indien nodig vind je de link naar het nieuwste PACKAGE TH8RS stuurprogramma in het gedeelte Drivers (stuurprogramma's) van de pagina voor je product:
https://support.thrustmaster.com/product/th8a/

Voordat je verder gaat met testen, afstellen of kalibreren van je apparaat, moet je ervoor zorgen dat je TH8A Shifter de schakelplaat heeft die nodig is voor de modus die je wilt gebruiken: handmatige shifter of sequentiële shifter.
Om je hierbij te helpen, raden we je aan de gebruikershandleiding te raadplegen:
User manual - TH8A Shifter

Om de TH8A Shifter op de PC te gebruiken, moet het apparaat rechtstreeks op de PC worden aangesloten met de DIN/USB-kabel.
- We raden je aan geen USB-hub, USB-verlengkabel of ander soort verlengkabel te gebruiken.
- We raden je ook aan om het racestuur en de shifter na elk gebruik los te koppelen.

De softwaretoepassingen voor het testen, afstellen en kalibreren van het apparaat kunnen de TH8A Shifter alleen detecteren in deze verbindingsconfiguratie.

1. Calibration software - TH8 RS Tool:

Met deze software kun je de assen van de TH8A Shifter shifter afstellen en testen. De software kan worden gedownload van onze website, in het gedeelte Software (software).
https://support.thrustmaster.com/product/th8a/

Met de Calibration software - TH8 RS Tool kun je het volgende doen:
- de assen van de shifter handmatig afstellen en kalibreren in handmatige modus.
- de assen van de shifter testen in sequentiële modus.
- de assen van de shifter testen in handmatige modus en in sequentiële modus.

Met de Calibration software - TH8 RS Tool kun je ook de volgende nuttige informatie bekijken:
- de geïnstalleerde softwareversie (firmware).
- het serienummer van de shifter.

Een gebruikershandleiding voor de Calibration software - TH8 RS Tool is beschikbaar op onze website voor aanvullende informatie over het gebruik van de kalibratiesoftwaretool:

Opmerking:
Alle instellingen die zijn uitgevoerd op de TH8A Shifter met de Calibration software - TH8 RS Tool worden opgeslagen in de shifter. Op deze manier kunnen ze worden toegepast op een ander spelplatform (PC of spelconsole).

2. Windows® bedieningspaneel

Dit hulpprogramma is handig om een test uit te voeren op de TH8A Shifter.

Om het bedieningspaneel te openen, sluit je de TH8A Shifter aan op de PC, wacht je een paar seconden en volg je deze instructies:
  • Druk op je toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Windows en R.
  • Typ joy.cpl in het venster Uitvoeren en klik vervolgens op OK.

• Selecteer de productnaam: T500 RS Gear Shift; klik vervolgens op Eigenschappen

In het bedieningspaneel kun je het volgende doen:

- Test de assen van de shifter in handmatige modus

- Test de assen van de shifter in sequentiële modus

Met het bedieningspaneel kun je ook de volgende nuttige informatie bekijken:
- Het geïnstalleerde stuurprogramma.
- De geïnstalleerde softwareversie (firmware).
- Het serienummer van de shifter.

Important :
Als je de instellingen van je TH8A Shifter wilt aanpassen, raden we je ten zeerste aan om hiervoor de Calibration software - TH8 RS Tool te gebruiken.

3. De softwaretoepassingen gebruiken

Calibration software - TH8 RS Tool en het Windows® bedieningspaneel zijn twee hulpprogramma's die alleen toegankelijk zijn op PC's met Windows® 10 of recenter.

Belangrijk:
Wanneer je de softwaretoepassingen gebruikt, mag je er slechts één tegelijk openen:
- Als je het Windows® bedieningspaneel opent: zorg ervoor dat de Calibration software - TH8 RS Tool en je spel beiden gesloten zijn.
- Als je de Calibration software - TH8 RS Tool gebruikt: zorg ervoor dat het Windows® bedieningspaneel en je spel beiden gesloten zijn.
 - Voordat je het spel opstart: zorg ervoor dat het Windows® bedieningspaneel en de Calibration software - TH8 RS Tool beiden gesloten zijn.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over onze aansluitingsaanbevelingen voor TH8A Shifter:
Aansluitingsaanbevelingen voor gebruik van TH8A Shifter